Voor medewerkers en werkgevers
Staan er een grotere veranderingen aan te komen die jouw baan bedreigen? Mogelijk is er sprake van een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid. Er zijn veel redenen te bedenken waarom je samen niet verder gaat/kunt binnen de huidige constructie. Moet je als medewerker op zoek naar een andere baan, dan heeft de werkgever in bijna alle gevallen de plicht en verantwoordelijkheid om je daarbij goed te begeleiden. Zo’n gedwongen traject Van werk naar werk wordt meestal outplacement of 2e spoor re-integratie genoemd. Ook kan er sprake zijn van een vaststellingsovereenkomst, met ondersteuning bij het zoeken naar ander werk. Bij al dit soort trajecten ondersteunen we de werknemer en nemen we de werkgever zorg uit handen.
Ander werk en autonomie
Natuurlijk kun je op allerlei manieren direct op zoek gaan naar een nieuwe functie. Het verlies van je baan is echter hét moment om jezelf eens goed onder de loep te nemen. Wie ben je? Wat wil je? Waar ben je goed in? Wat voor werk past bij jou en in wat voor soort werkomgeving kom je goed tot je recht? En hoe zit het met de balans tussen jouw draagkracht en draaglast? Mogelijk is het zinvol om, voordat we concreet aan de slag gaan, eerst de periode van afscheid, boosheid en verdriet af te sluiten. Het verlies van je baan, zeker als je dat niet zag aankomen en/of het niet jouw keuze is, kan veel gevolgen hebben. Juist dan is het belangrijk om eerst je zelfvertrouwen te herstellen en jouw eigen wensen in kaart te brengen. Daarna ga je vanuit jouw persoonlijke plan en ‘eigen merk’ op zoek naar een andere passende functie.
Zo werkt dat bij Re-employ:
- We onderzoeken je loopbaan tot nu toe, met aandacht voor talenten, vaardigheden, kernkwaliteiten en ambities.
- Met behulp van digitale tools ben je actief met zelfonderzoek. Wie ben je? Wat vind je belangrijk? Wat zijn jouw kernkwaliteiten, waarden en normen?
- We stellen samen jouw persoonlijke actieplan op.
- Wij ondersteunen je in jouw verkenning op solliciteren en de mogelijkheden.
Wat levert onze begeleiding jou op?
- Je krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.
- Je weet hoe en vooral waar en op wat voor functies je moet solliciteren.
- Je krijgt feedback op de stappen die je zet. We zorgen dat de baan waar je op solliciteert past bij jouw talenten, competenties en draagkracht. Daarmee borgen we dat het een duurzame keuze is.
- Waar gewenst kun je gebruikmaken van onze database met vacatures.
Wat levert dit traject op voor werkgevers?
- Goed werkgeverschap houdt ook in dat je medewerkers zorgvuldig afscheid laat nemen en voorbereidt op een nieuwe fase.
- Je geeft invulling aan je wettelijke verantwoordelijkheden.
- Je wordt als werkgever ontzorgt. Wij verzorgen de professionele begeleiding, jij kan je focussen op de continuïteit van de onderneming.
- Verlaging van de kans op juridisch kosten ten gevolge van een arbeidsconflict/ontslagprocedure.